Presentasjon av Canis nr. 4/2017

Presentasjon av Canis nr. 4/2017

Problemer er egentlig en uløst oppgave som bør løses, eller et vesentlig, uavklart anliggende som man bør forholde seg til. Sånne oppgaver og anliggender har vi bestemt også i vår daglige omgang med våre hunder. Problemer kan være relatert til den treningen vi bedriver som hobby – kanskje mot konkurranse. Linn Isaksen fortsetter i dette nummeret med å gi mange gode tips til hvordan man griper an treningen med mange forskjellige typer hunder som ikke er helt A4.

Et problem for noen – og det gjelder både for hunden og eieren – er at hunden ikke kan være alene hjemme. Nina Haaland har skrevet en instruktiv artikkel som både definerer og gir treningsopplegg om separasjonsrelaterte problemer.

Av og til kan problemene for både hunden og eieren være så store at det er vanskelig eller umulig å finne løsninger som ikke innebærer omplassering eller avlivning. Dette er et meget følsomt og vanskelig emne, som Gry Løberg har skrevet en veldig god artikkel om med både saklige og følelsesmessige vinklinger.

Du finner også to artikler som avliver et par myter: en om gamle myter om polarhundene og en om hundens opprinnelse, og hva det betyr fra en ernæringsmessig vinkel.

Dessuten har vi for en gangs skyld en artikkel om agility – stoff jeg lenge har lett etter.

Som dessert finner du en historie som gjorde et enormt inntrykk på meg da jeg hørte den første gang. Den historien vil jeg veldig gjerne at våre lesere også skal høre. Det er Kathy Sdaos fantastiske og rørende historie om hvalrossen E.T – det var den historien som gjorde at jeg ble solgt til klikkertrening. Og utrolig lærerikt å lese om når det gjelder tålmodighet og kriteriesetting – noe vi alle kan ha bruk for å repetere.

Hvis du ikke allerede abonnerer på Canis og vil få med deg noen av disse spennende artiklene, kan du tegne abonnement senest 5. august kl. 1200.

Bestill abonnement på Canis her!