Presentasjon av Canis nr. 4/2016

Presentasjon av Canis nr. 4/2016

Canis nr. 4/2016 har LIVSKVALITET som tema.

I første artikkel kan du lese en meget nyttig artikkel om å ta mål på hundens allmentilstand og daglige aktivitet, så vi blir bedre i stand til å vurdere når det er på tide å si farvel. Å si farvel i rett tid er et ansvar vi har, som er like viktig å ta alvorlig som å gi hunden et godt og innholdsrikt liv.

Andre artikkel med tilknytning til temaet er andre del i artikkelserien om utviklingen av raser, rasespesifikke atferdstrekk og problematferd. Vi kan heve hundens livskvalitet massivt ved å forstå dens atferdsbehov bedre og ta denne viten med i hverdagen og i treningen.

De to artiklene følges opp av en artikkel som ser grundig på om bruken av en betinget/sekundærforsterker alltid skal følges opp av en primærforsterker, eller om man kan klikke flere ganger uten å følge opp med en primærforstærker og oppnå samme resultat eller bedre. Forfatteren tar både grundige teoretiske kilder og praktiske forsøk med i sine betraktninger, og det er ganske viktig lesning for klikkertrenere.

I dette bladet finner du også oppfølgerartikler fra siste blad (som dog utmerket kan leses alene) om både baklengskjeding og grunnferdigheten utgangsstilling.

Du finner også en liten avdeling for de bruksinteresserte, da vi både har artikkel om meldingen i rundering og om feltsøk. Til slutt har vi også en artikkel med tips til Nose Work.

Norsk forsideHvis du vil rekke å få med dette  bladet, og du ikke allerede er abonnent, så kan du melde deg på her innen 7/8-16 kl.12.00.

Bestill abonnement på hundetidsskriftet Canis her!

Jeg håper du finner inspirasjon til treningen.

Fortsatt god sommer!

Hilsener fra redaktøren