Presentasjon av Canis nr. 2/2017

Presentasjon av Canis nr. 2/2017

I dette nummeret av Canis har vi tre artikler som hver for seg tar en velkjent påstand opp til diskusjon, og stiller spørsmål ved dens tilsynelatende ”sunne fornuft”.

I den første artikkelen ser Morten Egtvedt på det velkjente resonnementet bak ekstrem forstyrrelsestrening: ”Hvis hunden klarer dette, blir konkurransesituasjonen lett i sammenligning”. Vi får en grundig gjennomgang av de velkjente termene i dette hjørnet av hundetreningen, og litt om når det er til gavn og når det ikke er det.

Norsk forsideDen neste tar Susan Friedman seg av. Vi sier ofte at ”man lærer av sine feil”, og at hvis man ikke lykkes, skal man bare fortsette å prøve inntil det til sist lykkes. Men er det en god måte å lære på? Les og bli klokere på hvordan du kan tilrettelegge din treningsplan for en god læringssituasjon for hunden.

Den tredje handler om at ”alle hunder er forskjellige, så man må bare finne metoden som passer hvert enkelt individ best”. Den er også ganske velkjent, og Linn Isaksen viser deg vei gjennom forskjellen på prinsipper, metoder og teknikker.

I bladet har vi også 4 andre meget spennende og forskjellige artikler: Vi går videre i serien om targeting, du finner tips til å lære hunden å passere andre hunder og mennesker, et reisebrev fra et kurs i Taiwan, og sist, men ikke minst: en artikkel om mentaltester og dens praktiske betydning og anvendelse.

Hvis du vil rekke å få med deg alle disse godbitene (og ikke allerede abonnerer), kan du bestille abonnent innen 3. april kl. 12.00.

Bestill abonnement på Canis her!