Presentasjon av Canis nr. 2/2015

Presentasjon av Canis nr. 2/2015

Våren er på vei med lengre og lysere dager – og dermed enda bedre forhold for hundetrening! I Canis nr. 2 som kommer ca. 20. April har vi en skikkelig godbitpose med artikler til deg som kan gi masse inspirasjon til vårens trening!

0215noDu kan lese om dogparqour, agility og targettrening for å nevne noen av de mer praktisk rettede artiklene. Men det er også artikler med stoff til ettertanke. Her kan vi nevne en artikkel om adferds- og kommunikasjonsproblemer som hjelper oss til å forstå bedre hvorfor problemer oppstår. Du finner også en liste med hjelpemidler og produkter som kan være til hjelp ved problemadferd, med kommentarer som du bør ta med i betraktningen når du overveier å bruke noen av disse produktene.

Hovedtema i Canis nr 2 er “Hjelp i treningen” og vi ser på dette temaet fra forskjellige vinkler. Den innledende artikkelen tar for seg fordeler og ulemper med bruk av forskjellige former for hjelp i treningen, og den følges opp med en artikkel om bruk av target – både innlæring og hvordan du etterhvert faser ut bruken av target.

Du finner også en artikkel om kastrering, som jo er et av de tiltak som av og til blir brukt for å redusere problemadferd. Denne artikkelen forteller om de fysiske konsekvenser av kastrering, og vi får masse viten om hvilken forskning som er gjort rundt kastrering – og også litt om hva vi ennå ikke vet om saken…

Bladet runder av med enda en spennende artikkel om hundens luktesans. Vi får denne gang innblikk i menneskers fert, og dette er nyttig for de som trener hunden til tjenestebruk som redningshund, lavinehund osv og for de av oss som trener spor/rundering bare for moro skyld.

Vi ønsker alle abonnenter riktig god lesing i vårsolen!

OBS: Hvis du ikke allerede abonnerer på Canis og vil ha tilsendt Canis nr. 2/2015 i postkassen, må du bestille abonnement innen. 30. Mars.

Bestill abonnement her! 

(kun kr. 379,- pr. år for 6 utgaver)