Presentasjon av Canis nr. 1/2017

Presentasjon av Canis nr. 1/2017

I det første nummeret av Canis i 2017 som kommer ut ca 20. februar, er temaet: Tillit og kontroll! Den første artikkelen definerer konstruksjonen TILLIT, og forteller oss meget presist hvorfor dette er så viktig i vår trening.

Susan Friedman skriver: ”Tillitsfulle dyr bruker sin atferd til selvsikkert å nærme seg, ikke flykte fra, muligheter til å interagere med mennesker. Ikke bare tar de imot invitasjonen til å interagere med sine trenere, tillitsfulle dyr skaper også muligheter for deres trenere til å interagere med dem.”

Kan du se fordelen med å ha skapt et tillitsforhold til dyret du trener? Gled deg til å lese mer om hva konstruksjonen tillit egentlig er og hvordan den bygges.

Heretter følges temaet opp av Christina Ingerslev med artikkelen om Empowermenttrening, og Milene Wallin forteller oss om hvilke fine redskaper som finnes i Tellington TTouch Trening til å bidra til økt fokus og et bedre utgangspunkt for læring.

norsk-forsideI tilknytning til temaet er der også en artikkel som setter søkelyset på utviklingen av lekbelønningen og hvordan du kan etablere en effektiv lekbelønning som forsterker.

Siste artikkel i bladet er begynnelsen på en ny serie av Cecilie Køste som guider oss i å trene effektivt med targeting. Du finner en hel samling av input til hvor og hvordan du kan arbeide med targeting i shaping av øvelser.

Hvis du ikke allerede er abonnent, kan du rekke å tegne abonnent her innen fredag den 3. februar klokken 12.00.

Bestill abonnement på hundetidsskriftet Canis!