Presentasjon av Canis nr. 3/2015

Presentasjon av Canis nr. 3/2015

Hvis du vil bli god på moderne, belønningsbasert hundetrening, hva skal du så ha fokus på? Kjernen i belønningsbasert trening er jo bl.a. at vi skal lære å se annerledes på ”feil”. Det er fint nok å ha en plan for hva du vil gjøre dersom du får uønsket atferd. Men den planen er ikke så viktig som å gjøre seg umake med plan A. Dette bladet handler om å organisere sin trening så grundig at treningspasset blir en suksess – og det krever planlegging og omtanke. Vi ser treningspasset etter i sømmene – før, under og etter klikket. Det man kan kalle fasene i treningspasset. Særlig stort fokus har vi på kriteriene, da det er de som bestemmer når klikket skal lyde. Og kriterier er faktisk sentrale i hele 4 artikler i bladet: Først beskriver Theresa Zamastil for oss hvor mange dimensjoner som egentlig finnes i kriteriesetting, og minner oss på hvor mange aspekter det er i å sette rettferdige kriterier for hunden i treningspasset. Vi får også konkret hjelp til kriteriesetting av Cecilie Køste til å få en flott fri ved fot. Og Sonja Ordell Johannessen gir oss en masse gode ideer til å sette kriterier for trening med forstyrrelser.

Den andre delen av kjernen i belønningsbasert trening er selvfølgelig belønningen! Åsa Jacobsson gir ideer til forskjellige måter å belønne på som også rekker litt ut over de vi pleier å bruke. Og dette var altså temabloggens innhold. I veldig god tråd med temabloggen har vi også en artikkel om trening av deg selv – kriteriesetting for deg selv om du ønsker å endre en vane. Gled deg til denne artikkelen av Emelie Johnson Vegh! Etter dette har vi en inspirerende rapport fra et kurs på Hawaii av Anne Marit Stakkestad, som forteller oss om klikkertreningen i andre deler av verden! Og til sist får du enda et spennende innblikk i hundens helt fantastiske luktesans fra Adee Schoon!

!cid_A0B47B81-A228-4118-B676-0BDC63AF299A@centertrykJeg kan bare si: riktig god lesning – dette bladet vil hjelpe både gamle og garvede og helt nye hundeeiere!

Hilsener fra redaktøren

Dina Doctermann

PS! Hvis du ikke abonnerer på Canis, kan du melde deg på her: og hvis du vil starte med blad nr 3, fyller du ut skjemaet innen 5. juni. Bladet kommer ut 20. juni.