Når er det riktig å ta farvel til hunden?

Når er det riktig å ta farvel til hunden?

Vi som tilbringer mange timer sammen med vår hund – deler hus, og kanskje til og med seng med den – knytter oss ofte sterkt følelsesmessig til den. Vi gjør ALT for å gi den det beste liv vi kan tilby, og den spiller kanskje også en stor rolle for oss som makker på treningsbanen. Men uansett hvilken måte vi har hund på, så har vi ikke kun en forpliktelse til å gi den et godt liv – vi skal også treffe avgjørelsen om å si farvel til vår elskede hund på rette tidspunkt. Den beslutningen kan være utrolig vanskelig å fatte, nettopp fordi vi er så sterkt følelsesmessig involvert.

i284571214391826087._szw530h275_I neste nummer av Canis tar dyrlege Marianne Tønseth for seg dette vanskelige emnet, og gir oss noen guidelines til å se mer objektivt på hundens livskvalitet.

Rent praktisk er det faktisk flere verktøy som kan hjelpe deg med å vurdere hvor god livskvalitet din hund har. Denne artikkelen kan hjelpe oss til å se litt mer klart på denne siden av livet med hund.

Men Canis nr. 4/2016 kommer selvfølgelig også med mange andre (mindre sørgmodige) emner – følg med i nyhetsbrevene og bestill abonnement på Canis innen den 7. august kl 12.00 hvis du vil starte med dette bladet.

Bestill abonnement på Canis her