Interessant metode for å lære inn apportdirigering!

Interessant metode for å lære inn apportdirigering!

Canis-instruktør Camilla Dischler har trent inn apportdirigeringen på en veldig interessant måte. Hunden vet allerede idet den blir sendt mot kjeglen om den etterpå skal gå til høyre eller venstre apport. Les mer og se demo på film her!

Apport dirigering er en sammensatt øvelse med mange momenter. Jeg har ikke lært inn apport dirigering før, så jeg visste ikke helt hvordan jeg ville lære den inn, men jeg visste at jeg ikke bare ville begynne å vise henne med armene, jeg ville at hun skulle kunne kommandoene og ikke være avhengig av hjelp i form av tegn med armene.

Etterhvert begynte jeg også å tenke på om jeg kunne hjelpe henne enda mer, med lovlige dobbeltkommandoer, så det ikke går ut over poengene. Mye pga vm og endel hunder som gikk feil, der var apport dirigering og ruta rett etter hverandre og kan ha vært med på å forvirre hunden litt i tillegg til mye støy i hallen, så det er ikke sikkert de hørte kommandoene så godt heller.

Dette fikk meg til å komme opp med en plan for hvordan hun kan få beskjed, allerede ved meg om hvilken apport hun skal ta etter kjeglen.

I neste nummer av Canis har jeg skrevet en artikkel om hvordan jeg har lært inn apport dirigering. Du får hele oppskriften og i tillegg en film som viser de forskjellige trinnene fra start til ferdig øvelse.

Bestill abonnement på hundetidsskriftet Canis her. 

Ved å lære inn to forskjellige signaler for å løpe til kjeglen, vet hunden allerede i det den forlater fører hvilken apport den skal velge. 

Les hele artikkelen om denne innlæringsmetoden i Canis nr. 6! Hvis du ikke allerede er abonnent må du bestille innen 19. november for å få bladet i postkassen.

Bestill abonnement på hundetidsskriftet Canis her! 

 


 

20293_10153433845856628_3464669240208598226_n-412x275

Camilla Dischler er instruktør i Canis Hundeskole avd. Drammen. Hun har to hunder: En border collie, Lexie, født 2011, som trener og konkurrerer i agility, i tillegg til at de har begynt å snuse på IPO. Og en golden retriever, Bonus, født 2013, som trener og konkurrerer i lydighet og agility. Bonus tok opprykk til Elite klassen i lydighet 17 mnd gammel og ble også tatt ut i rekrutt-troppen 2015.