Om Canis

Om Canis

Canis er latin for "hund". Vårt formål er å spre oppdatert fagkunnskap om hund og hundetrening, stimulere til et aktivt hundehold - og at så mange hundeeiere som mulig skal lære seg å trene effektivt ved hjelp av positiv forsterkning.

Hundetidsskriftet Canis ble startet av Morten Egtvedt og Cecilie Køste i 1998. Det var tre viktige årsaker til at de startet Canis:

 • Norden hadde på denne tiden ingen interessante hundetidsskrift å tilby de som trente aktivt med hund (hvis du da ikke var utrolig fascinert av utstillingsresultater og “søte hundehistorier”)
 • Kvaliteten på hundebøker som ble utgitt av de store forlagene i Norden var meget dårlig. Det var rett og slett vanskelig å finne hundebøker som holdt en viss faglig standard og som ikke var gjennomsyret av gammel overtro.
 • Redaktør Dina Doctermann
  Redaktør Dina Doctermann

  Gjennom bøkene til Karen Pryor hadde de oppdaget ”klikkertrening” – en positiv og effektiv treningsmetode som bygger på vitenskaplige læringsprinsipper – og de ønsket å spre denne metoden/filosofien til andre hundeeiere.

Det er et viktig mål at Canis skal være et tidsskrift man kan LÆRE noe av å lese, og helt fra oppstarten har de mest seriøse og aktive hundeeierne vært den viktigste målgruppen til tidsskriftet.

Hundetidsskriftet Canis blir i dag utgitt i både Norge, Sverige, Danmark og Finland, og er anerkjent som Nordens ledende hundefaglige tidsskrift.

Dina Doctermann er redaktør for hundetidsskriftet Canis i Norge, Sverige og Danmark.

Eija Valtari redaktør for hundetidsskriftet Canis i Finland.


 

Vi forandrer hundeverden!

575421_10151562290465053_806922442_nCanis-organisasjonen har siden 1998 hatt stor innflytelse på hundemiljøet i Norden, og har vært en viktig bidragsyter til at klikkertrening (og belønningsbasert hundetrening generelt) har fått såpass stor utbredelse i Norden de siste 10-15 årene.

 • Gjennom Canis Forlag har Canis solgt mer enn 250 000 hundebøker om belønningsbasert hundetrening siden 1998.
 • Canis Hundeskole har over 70 instruktører rundt om i Norden som tilbyr klikkertreningsbaserte kurs til flere tusen hundeeiere hvert år.
 • Mange instruktører som idag driver noen av Nordens mest fremgangsrike hundeskoler har også gjennomført Canis sitt klikkertrenerkurs og/eller klikkerinstruktørkurs.
 • Mer enn 30 000 hundeeiere har gjennomført Canis sitt gratis epostkurs i klikkertrening, som gir en rask og effektiv innføring i klikkertrening og hjelper folk å komme igang med den første treningen (meld deg på kurset nederst til høyre på siden!).