Emosjoner hos hunder

Emosjoner hos hunder

I Canis nr 6 2016 er hovedtemaet: Emosjoner.

Hovedartikkelen gir oss en spennende innsikt i forskningen på dyrs følelser. Våre hunder kan jo ikke legge seg på sofaen og fortelle oss om deres dypeste følelser, men det er laget forskning på emnet, og det er vel neppe heller noen av oss hundeeiere som betviler at våre hunder har følelser. Hvorfor er dette interessant for oss som trener hunder?

Det å ha innsikt i dyrs følelser er jo faktisk en viktig komponent i det å ha et etisk forsvarlig dyrehold. For å kunne handle etisk forsvarlig i sitt dyrehold, hjelper det å ha empati. Og for å kunne være empatisk, må man ha kunnskap. Kunnskap om våre hunders behov og konsekvensene av de valgene vi treffer.

Denne artikkelen viser oss det grunnleggende vi bør vite om våre hunders emosjoner, da det f.eks. kan sette oss i stand til å treffe gode valg omkring treningsmetoder og daglig hundehold. Gled deg til å lære mer om dette i Canis nr 6/2016, som kommer ut midten av desember.

Hvis du vil rekke å få denne viktige artikkelen med deg, kan du bestille abonnement INNEN 29. november kl. 12.00.

Bestill abonnement på Canis her! 

(Hvis du allerede er abonnent trenger du ikke gjøre noe, og kan bare vente tålmodig på at bladet kommer til din postkasse).