Atferdsproblemer, omplassering & avlivning

Atferdsproblemer, omplassering & avlivning

Hundehold er ikke alltid en dans på roser uten torner. Vi som elsker hunder og har hund hele livet, kan kanskje være så uheldige å få en hund med atferdsproblemer inn i hjemmet og hjertet. Av og til kan dette bli så vanskelig at man enten overveier å omplassere eller avlive. Det er virkelig en vanskelig situasjon! Uansett om du er en erfaren eier eller ikke, er det alltid vanskelig å ta slike beslutninger. Bør man avlive? Er det mer jeg kan gjøre? Etc etc.

Eller kanskje kjenner du noen som har en hund med store vanskeligheter som den familien kanskje ikke har kapasitet til å håndtere. Her er det ofte lett å ha en mening om hva de burde gjøre eller ikke gjøre. Og her kan kanskje litt empati være på sin plass.

Dyktige og erfarne Gry Løberg har skrevet en veldig god artikkel om dette utrolig følsomme emnet til neste nummer av Canis. Gry tar både de saklige, faktuelle og de følelsesmessige vinklene med i sin artikkel, og jeg vil mene at dette er stoff til ettertanke for både atferdsbehandlere, trenere, oppdrettere og selvfølgelig ikke minst hundeeiere.

Hvis du ikke allerede er abonnent og vil lese denne artikkelen, kan du tegne abonnent her innen 5. august kl.12.00.

Bestill abonnement på Canis her