Arven etter E.T.

Arven etter E.T.

En historie om tålmodighet og kriteriesetting…

En av de tingene som får oss mennesker til å trene og å være begeistret for treningen, er når vi ser fremskritt. Fremskritt i treningen er forsterkende for oss, og gir oss entusiasme og lyst til å trene. Noen ganger kan ting være vanskelige og kreve et langt og tålmodig stykke arbeid. Og den tålmodigheten kan man av og til miste. Man kan kanskje til og med miste troen på at treningen overhodet virker, fordi man ikke har tålmodighet til å la dyret man trener få tid til å lære. Å ha den tålmodighet og gi det tid kan være alfa og omega. Og har man den, kan det å se resultatet på den lange veien være en kjempepremie for innsatsen.

I Canis nr. 4/2017 har Kathy Sdao skrevet en praktfull artikkel til oss som både er utrolig rørende og meget lærerik på en og samme gang. Det er historien om hvalrossen E.T.s mentale forvandling fra aggressiv testosteronbombe til hele Point Defiance Zoo & Aquarium´s darling.

Det er mange sider av den historien som er virkelig lærerik, og da jeg selv hørte den første gang for snart 10 år siden, var det den som traff spikeren på hodet for meg om hvor fantastisk virkning det har å trene belønningsbasert med dyret sitt. Jeg fikk lyst til å lære mye mer om å mestre treningsformen bedre. Denne historien vil jeg derfor virkelig gjerne dele med dere.

Les den i det nye nummeret av Canis som kommer ut 20. august. Jeg er sikker på at den både vil røre deg og lære deg noe.

Bestill abonnement på Canis her!